Claudia Vork avatar

Claudia Vork

Receptontwikkelaar

Op zoek naar een receptontwikkelaar voor jouw project of organisatie?

werk dan samen met Claudia, voedingsdeskundige en creatieve kok.

Ben je op zoek naar een voedingsdeskundige en creatieve kok in één? Zou je graag duurzame, voedzame en kleurrijke recepten willen laten ontwikkelen voor jouw landelijke project, duurzame platform, groene winkel, wetenschappelijke (kook)boek, plantaardige lunchroom of bewuste tijdschrift? En heb je hier zelf geen tijd of mogelijkheden voor?

Wil je graag mee met de wensen mee van jouw lezers, kijkers, klanten en volgers, zonder je eigen stijl te verliezen? Dat kan. Ik kan jouw wensen vertalen naar recepten en deze schrijven, (test)koken en presenteren op de manier die jij wenst.

Ik ben receptontwikkelaar en richt mij op seizoensgroente, lokale productie en veel kleur op het bord. Daarnaast zul je mij niet snel iets zien weggooien, je kunt er nog zó veel mee. Door mijn opleiding Voeding en Dietetiek weet ik alles van de juiste menusamenstellingen, voedselintoleranties en de aanpassingen die gedaan kunnen worden zodat iedereen van je gerechten kan genieten.

Met mijn onderneming heb ik een missie ingezet: gezonder, duurzamer en voedzamer eten op tafel zetten en daar met heel veel plezier van genieten. Ik ga mij niet beperken tot de thuissituatie en zie die omslag graag ook overal terug. Hij is al gaande; ik word daar ontzettend enthousiast van. Ga je mee?

Want hoe mooi is het dan dat je – terwijl je goed anderen zorgt – ook nog eens goed voor de aarde zorgt?

Check hieronder mijn speerpunten en laat me weten als wij een match zijn!

receptontwikkelaar Claudia Vork Een Vorkje Meeprikken

Plantbased gerechten

groente, peulvruchten, bonen, noten in hoofdrol

Men wil vaker een vegetarische optie. Uiteraard is de tijd van de salade met geitenkaas of groentelasagne allang voorbij. Maar wat is lekker, wat is volwaardig en hoe kun je klassiekers een plantbased twist geven? Door te focussen op ‘wel wat wel, niet wat niet’, mis je het vlees niet en kun je van heerlijke gerechten genieten met peulvruchten, bonen, noten en granen in de hoofdrol. Het zal sowieso knallen van de kleur! Hoe je dat kunt doen zonder je eigen stijl te verliezen, laat ik je met liefde zien.

Gezonde(re) smaken

Lichter, gevarieerd, voedingskundige informatie

Niet compleet in foodcoma, geen after-lunchdip meer. Met voedzame maaltijden die licht en vullend zijn, zul je prettiger en energieker de dag door gaan. Als voedingsdeskundige weet ik precies de goede balans te maken in een menu of recept. Rijke smaken, de juiste voedingsstoffen en een verzadigd gevoel. Nooit ten koste van de smaak. Ik help je graag om eens door een andere bril te kijken en je te laten zien wat het je aan energie oplevert.

Een duurzamer menu

keuze materialen, herkomst producten, besparen

Duurzaam is zo’n ongelofelijk ruim begrip en je komt er niet meer onderuit tegenwoordig. Bij het ontwikkelen van recepten voor jouw project, website, boek of organisatie, zal ik alle facetten van duurzaamheid onder de loep nemen: van inkoop (lokaties, producenten, plantaardig) tot materiaalgebruik (plastic, herbruikbaar) en mogelijkheden om te besparen (energie, kookmethodes en het hele product gebruiken). De creativiteit die dit alles aanwakkert, zal terug te proeven zijn in je nieuwe menu en recepten. De extra aandacht voor het complete verhaal achter dat fijne bord eten zal te merken zijn.

custom-icon
Sta jij er net zo in als ik?

Wat ik belangrijk vind in een recept? Dat alles klopt. Dat overal over na is gedacht; van begin tot einde. En dat de ervaring voor iedereen prettig is en er dus 'Vork ieder wat wils' is.