Donderdag liep even alles anders. Zoals je weet, maken wij vaak op deze avond onze maaltijdplanning. Niets meer dan bedenken wat we eten, een lijstje maken en bestellen. Maar dat schoot er deze week dus bij in. Eerst merk je daar niet zoveel van. We hadden nog het e.e.a. in huis en in het weekend is het sowieso vaak spontaan en plannen we daar niets voor.
Vrijdag maakte ik een pasta met restjes groente, een pesto van feta & restjes groene kruiden en gegrilde avocado. Zaterdag hebben we Mexicaans besteld; ik had een taco met spinazie, feta en ei. Op zondag geroosterde groenten met kaas, druiven en stokbrood uit de oven.
En op maandag… Tja, normaal hebben we dan alle boodschappen in huis om de week relaxt te beginnen. Maar nu niets! Of toch wel? Net genoeg voor weer een heerlijke maaltijd? En dat met maar 4 ingrediënten! Ik laat je hieronder het recept zien voor deze heerlijke curry.

Deze 4 ingrediënten heb je nodig voor een snelle curry
“Ja, maar hallo die vierde is toch geen 1 ingrediënt, Claudia?!”
Nee, niet helemaal. Maar zo kun je het wel beschouwen. Deze saus maakte ik begin van de vorige maand. Ik maakte hem van pompoen, currypasta en paksoi en serveerde die met noodles en sojabonen.
Van de rest had ik precies genoeg, de saus was teveel, want ik gebruikte een hele pompoen en een hele paksoi. Dat kon mooi de vriezer in!
Omdat het maar een portie voor 1 persoon was en we vandaag met z’n tweeën eten, moest ik nu aanvullen. En dát was dan weer een perfect moment om restjes op te maken: een halve bos waspeen, 2 eieren en wat rijst.

Zo maak je dit snelle recept in 10 minuten klaar
- Ontdooi de saus (ik haalde deze de ochtend zelf uit de vriezer en zette deze in de koelkast;
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik koos zilvervliesrijst die je maar 8 minuten hoeft te koken;
- Was de waspeen en snijd in kleine stukjes;
- Kook de eieren in 6 minuten, laat schrikken, pel de eieren en snijd doormidden;
- Bak de waspeen in wat olijfolie en voeg eventueel wat garam masala toe;
- Doe de saus en erbij en laat even pruttelen totdat alles stomend heet is. Schep de gekookte rijst erdoor;
- Serveer de rijst met het ei en eventueel wat geroosterde cashewnoten en fijngesneden bosui.
Simpel heh?!

Waar zou jij de currysaus voor gebruiken? En wat zou je dan toevoegen op de dag dat je die opwarmt? (Ik kreeg op Instagram al 2 lekkere ideeën, namelijk: een hartige taart met de saus als vulling en een bloemkoolsoep met dit als extra toppings/vulling). Let me know, er zijn oneindig veel mogelijkheden!