Hoe een cursist het maaltijdplannen inzet

maaltijdplannen deelnemer cursus met overnight oats in lege pindakaas pot, met Brinta en appel
+

Hoe is jouw maandag so far? Vanmorgen werd ik wakker met een berichtje van een deelnemer van de cursus: “Alvast een heerlijk gezond ontbijtje gemaakt voor morgenochtend. Geweldig leuk idee van @eenvorkjemeeprikken en ook nog eens @iamafoodie.nl – proof 😉🙂 #maaltijdplanning

maaltijdplannen deelnemer cursus met overnight oats in lege pindakaas pot, met Brinta en appel
“Alvast een heerlijk gezond ontbijtje gemaakt voor morgenochtend. Geweldig leuk idee van @eenvorkjemeeprikken en ook nog eens @iamafoodie.nl – proof 😉🙂 #maaltijdplanning “

Hoe je week ook kunt starten

Dat is nog eens een relaxt begin van de week zo. Het ging om het recept voor overnight oats die je kunt maken in een (bijna) lege pindakaaspot. Je mixt yoghurt, kwark of melk met havermout en bijvoorbeeld kaneel en doet dit in een (bijna) lege pindakaaspot. Je kunt je fruit er ook meteen al bij doen. Over night trekken de smaken lekker in. De volgende dag pak je de pot en een lepel en je kunt ontbijten waar je maar wilt.

Niet rennen en vliegen en geen gehaast. Een nieuwe manier van eten maken gekozen, waarbij je kijkt naar de ‘wanneer wel’, in plaats van de ‘wanneer niet’ (“Ik heb ‘s morgens echt geen tijd om uitgebreid een ontbijt te eten, laat staan te maken. Ik pak wel gauw een boterham – met hetzelfde beleg als elke dag… – en dat eet ik dan op achter het stuur of terwijl ik door het huis ren”).

Deze deelnemer had tijdens de cursus ook al eerder een post gedeeld. Namelijk de volgende:

deelnemer cursus maaltijdplannen maakt vegetarische burger om later ook in te kunnen vriezen
“Ik was eigenlijk niet van plan om er een foto van te maken, daarom ziet hij er minder fraai uit, dan al die mooie foodie-foto’s van anderen😅😉 Vandaag de bietenburger gemaakt van @iamafoodie.nl . Ik had zo mijn twijfels, want er zit voornamelijk bieten en kikkererwten in… De mango was echt een goede aanvulling op deze burger. Erg verrassend! Daarna heb ik de overige burgers van dit recept in de vriezer gedaan. Lekker handig voor een volgende keer toch @maaltijdplannen_met_claudia ?!”

Wat maaltijdplannen je kan opleveren

En zo is het maar net 😉 Tijdens de cursus ga je aan de slag met je persoonlijke plan. Je brengt in kaart waarom je het het beste kunt doen; welke factoren er in jouw leven mee spelen; wat je belangrijk vindt rondom eten; wanneer je dingen kunt plannen, voorbereiden en koken; en hoe en waarmee je alles het beste kunt uitvoeren.

Dat ‘alles’ is zoveel als dat je zelf wilt. Als je begint met de juiste stappen zoals deze enthousiaste cursist, dan heb je al gauw veel tijdswinst te pakken. Vaak zijn dat kleine veranderingen die je meteen al veel opleveren.

Een doel van jou kan bijvoorbeeld zijn: vaker plantaardig eten, zonder onnodige pakjes en zakjes. Als je dan een lekker en gezond recept hebt gevonden en dat maak je op een zondag vast klaar, kun je maandag na het werk zó aan tafel. Of je maakt meer, zodat je een andere keer helemáál snel kunt eten.

Tijdens de cursus leer je dus niet alleen hoe je vooruit kunt koken, maar ook:

 • Hoe je weet wat gezond is voor jou en jouw huisgenoten/gezinsleden;
 • Hoe je recepten kunt zoeken die bij jou passen én hoe je recepten kunt aanpassen, zodat ze bij jouw wensen passen;
 • Waar je alle achtergrondinformatie kunt vinden over groentes, bewaren, keurmerken, duurzame aankopen, voedselveiligheid en heel veel meer;
 • Hoe je een maaltijd uit de koelkast of vriezer op een lekkere manier kunt opwarmen, zodat het in alle opzichten lijkt alsof het net vers gekookt is.

Je krijgt een paar keer een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken en op de laatste 2 dagen duiken we samen de keuken in. Plannen, boodschappen doen en koken, maar dan op een leuke manier. Met eten voor de aankomende dagen als resultaat 🙂

De datum voor de volgende editie is bekend!

Op maandag 13 juli gaan we weer beginnen. De cursus duurt in totaal 2 weken. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag komt er een nieuwe serie stories online van ca. 10-15 minuten. De overige dagen werk je aan jouw plan. De stories kun je in je eigen tempo kijken: we slaan ze op in de hoogtepunten en ze blijven na afloop nog een maand beschikbaar tot 13 augustus 2020.

We hebben iets nieuws toegevoegd! Op vrijdag 31 juli om 20:30 uur is er een afsluitende Insta Live sessie met mij & Marijke!

Na deze cursus:

 • heb je meer plezier in koken
 • eet je gevarieerder
 • loop je niet (meer) achter de feiten aan
 • bespaar je dagelijks kostbare tijd
 • weet je wat gezond is voor jou en wat niet
 • zorg je beter voor je lijf en tegelijkertijd voor onze planeet
 • heb je iedere dag weer lekker eten zonder saaie herhalingen en/of gezeur aan tafel

Doe jij ook mee? Lees alle info & reviews van andere deelnemers op de website van I am a Foodie.

Cadeau voor jou

Momenteel heb ik een mooie korting voor je. Beslis je nu dat jij aan de slag wilt met je eetpatroon en wil je meer gemak & tijdswinst (en tegelijkertijd super lekker en gevarieerd eten), koop dan nu je kaartje met korting. Vul de code ‘claudia’ in en je hebt €6,- korting!

Heb je nog vragen voordat je op ‘yes’ klikt, stuur me dan een privé berichtje op Instagram @eenvorkjemeeprikken of mail me (claudia@eenvorkjemeeprikken.nl).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.