Praktische tips voor thuiswerken & gezond eten

nachos met kaas en kleurrijke bijgerechten
+

Voor je denkt: gaat het goed met je, Claudia? Ik heb al een tijdje niets gehoord. Dat klopt. Maar: alles gaat goed 🙂 Gekke tijden, alles loopt door maar op een andere manier. Dat is wennen, maar dat herken je vast wel 😉

Achter de schermen ben ik met een aantal hele toffe projecten bezig. Ik kan je er helaas nog niet veel over vertellen, dus deze blog is even anders dan je van me gewend bent. Maar niet minder waardevol 😉 En: onderaan in deze post alvast een tipje van de sluier van 1 van de projecten 😉

Via Instagram en de mail krijg ik veel vragen van jullie. Wat is wel goed en wat kan ik beter niet doen? Hoe kan ik mijn weerstand verbeteren? Wat moet ik eten en wat niet? Hoe doe ik dat met thuis werken en gezonde snacks? Ik graai de hele dag, hoe kan ik dat voorkomen? Helpt dit of helpt dat? Ik hoop met deze post wat orde in de chaos te scheppen voor je.

Check hieronder alle tips & info. Hopelijk kun je er lekker mee aan de slag. Mocht je nog persoonlijke vragen hebben, weet je me te vinden!

Instagram cursus Kickstart Your Health van I am a Foodie

Geen quick fix, maar super waardevolle informatie en handvaten. Met deze Instagramcursus ‘Kick-start your health’ ga je met wetenschappers en diëtisten Gaby en Marijke van I’m a Foodie in 10 dagen in kleine haalbare stappen naar een gezond eetpatroon! Creëer nieuwe gezonde gewoontes die je je hele leven vol kunt houden. Het is een #dikkevetteaanrader. Je vind alle informatie via deze link en je kunt zelfs al de eerste story gratis bekijken!

Doe jij ook mee? Lees dan snel verder. Start = deze maandag 30 maart 2020, en je kunt gedurende de cursus nog instromen. Geen haast dus!

kick-start-your-healt-instagram-cursus-i-am-a-foodie

E-book maaltijdplannen

Zoals je weet heb ik dit e-book een tijdje geleden geschreven voor het platform van Pliens foodclub. Je kunt hem nog steeds aanschaffen en kan juist in deze hectische tijd erg van pas komen!

Je gaat tijd besparen én gezond eten wordt echt veel gemakkelijker.

  •  slimmer omgaan met je tijd
  •  niet meer iedere dag voor een paar dingen naar de supermarkt
  •  met werkbladen zodat je inzicht krijgt in wat er past bij jou(w gezin)
  •  koken in onderdelen (mix & match)
  •  je leert echt anders kijken naar eten bereiden
  • je gaat het hiermee voor elkaar krijgen om zo vaak als jij wilt een gezonde maaltijd op tafel te zetten

Je kunt het e-book hier bekijken

Claudia-Plientje-e-book-cover

Hoe zorg je voor een goede weerstand?

Check in dit stuk wat je kunt doen om je weerstand te verhogen. Heb je die vitamine C echt extra nodig? Zijn sapjes de key?

Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, blijft je weerstand zo hoog mogelijk. Met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen en word je minder snel ziek. Mocht je toch ziek worden, dan herstel je sneller.

brood met bonen spread

Hoe kom je wel aan die 2 stuks fruit?

Dit is zoiets, waarvan ik zéker weet dat iedereen dit weet. Het advies is om iedere dag 2 stuks fruit te eten. We horen het al zo lang we weten en proberen dat ook iedere dag te eten. 

Toch eet 87% dat niet dagelijks. Ook ik haal het niet iedere dag, terwijl ik zooo goed weet dat het mijn kans op hart-en vaatziekten, beroerte, diabetes, long- en darmkanker verkleint. Naast die verlaagde kans op chronische ziektes, bevat fruit ook nog eens vitamines en vezels. Maar weten = blijkbaar nog niet eten.

Hoe goed je intenties ook zijn, je zelfs trék hebt ik fruit, dan nóg kan het misgaan. Waarom vertrek ik niet met die mandarijn naar kantoor, maar met chocola? In mijn geval hield het idee van ‘die mandarijn pellen en dan tot mijn ellebogen onder het mandarijnensap zitten en dat het dan ook op het bureau zit en mijn toetsenbord en muis en ik zo in een call moet en geen tijd heb om het schoon te maken of een doekje te pakken en waar laat ik die pitjes, en dit en dat’ mij tegen. Herkenbaar?

Hoe zorg je ervoor dat je wél aan die 2 porties per dag komt? En de juiste gezonde keuzes kunt maken? Het is soms makkelijker dan je denkt.

Keuze uit ongezonde chocola en gezond fruit, wat kies je en waarom

Hoe blijf je gezond eten en bewegen als je thuiswerkt?

Voor sommigen misschien de normaalste zaak van de wereld: thuiswerken. Ik doe het zelf nu al een aantal jaar, dus daarin verandert er voor mij niet enorm veel. Behalve dat ik nu een collega in kantoor heb 😉 

Ben je nog zoekende en wil je graag weten hoe jij dat nu het beste kunt aanpakken? Check hier wat tips.

Fruitschaal met verschillende soorten fruit

Wie is er geen fan van Jamie Oliver?

Bovenstaande is eigenlijk geen vraag 😉 Want hier kun je alleen maar ‘ja, ik ben fan’ op antwoorden toch?

Eén van mijn voorbeelden in de keuken. Al is het maar omdat ik net zo wild en slordig kook als hij (tot groot plezier van mijn vriend – maar ik ruim het ook wel zelf weer op hoor 😉 ). 

Hier wat lekkere recepten voor alle ingredienten die je de afgelopen tijd in huis hebt gehaald: 14 store cupboard meals

E-book Restjes Redden

Een nieuw e-book is in de maak! En dat gaat volledig over ….. tromgeroffel…..  Restjes Redden!

Nu denk je misschien: boring! Maar, onderstaande foto is toch allesbehalve boring? 😉 Als je zo restjes kunt redden, dan zeg je toch meteen “Ja”? 🙂 

Eten weggooien is hoe dan ook sh*t, maar onnodige supermarkt-tripjes willen we nu natuurlijk überhaupt niet. Ik zorg ervoor dat het z.s.m. af is en je ermee aan de slag kunt!

Ik houd je op de hoogte op Instagram. Dus als je me nog niet volgt, doe dat dan meteen even! 😀 

Don’t worry, ik houd je echt op de hoogte wanneer ik je meer kan vertellen over de lopende projecten! 

Wil je daar niks van weten, maar ‘gewoon’ persoonlijk advies? Check de mogelijkheden hier.

Stay safe, heb het goed en een fijn & rustig weekend gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.