recept: snelle kipschotel met kidneybonen

snel recept met weinig ingredienten: kipschotel met kidneybonen, veel groente en zo klaar
+

Ja jongens, of we het nu willen of niet. Het weekend zit er toch echt weer bijna op. Nog last-minute Sint gevierd? Lekker uit eten geweest? Uitgeslapen? Of iets anders gezelligs of chills?

Hoe kun je chillen én voorbereiden op de drukke week?

Vrijdagavond bleef ik thuis en heb ik na het eten een kerstboom gehaald. Daarna lekker staan optuigen, dat was zo gebeurd. Was zo slim om de vorige keer de lampjes goed op de bergen, dus er werd me een hoop gevloek bespaard 😉 Op het moment dat ik zei: “Ah, de mooiste bal ga ik hier hangen”, zag ik hem in slowmotion naar de grond gaan. Glazen bal 0 – 1 houten vloer. Agh, het is wat het is.

Gisteren had ik een crematie van een oud-tante en werd weer duidelijk dat we straks met de feestdagen lekker met familie en vrienden tegen elkaar aan moeten gaan zitten en leuke momenten met elkaar moeten gaan beleven. Moeten… nouja, mogen. Gelukkig mogen we dat dus.

‘s Avonds met vrienden uit eten bij Yuzu aan de Bierkade in Den Haag. Het is zo’n ongelofelijk fijne tent. Iedereen die maar een ieniemienie beetje van Japans eten, shared dining, goede cocktails, een heule fijne sfeer en typisch Japanse dingen houdt, ‘moet’ daar een keertje geweest zijn.

Deze ochtend kwam mijn zus met neefje op bezoek. Lekker taart eten en koffie drinken. Daarna chillen, lunchen en beetje serie kijken. Maarja: dan komt toch echt die zondagavond er weer aan. En onvermijdelijk ook de drukke maandag. Nog niks in huis, nog niks geregeld.

Hoeveel tijd kost het eigenlijk en wat levert het op?

Blijf ik chillen op de bank, of ga ik nu even naar de AH, maak ik eten voor vanavond én morgen, ga ik daarna weer chillen en heb ik als ik morgen uit het werk kom al eten klaar staan?

Ik kies voor het tweede 🙂 En als je denkt dat het heel ingewikkeld is, think again 😉 Gewoon lekker veel groente, wat bonen, smaak toevoegen en morgen genieten als ik uit die drukke trein kom. Dan hoef ik namelijk niet meer net als de rest richting AH. Laat staan de keuken in… bleh.

Wat doe jij? Even hieronder lezen, snel lijstje maken, richting supermarkt en de keuken in? Morgen bedank je me 😉

Wat heb je nodig voor deze snelle kipschotel met kidneybonen?

We maken dit recept nu voor 2 porties. Dit kan betekenen dat je het morgen lekker samen opeet, maar je kunt het natuurlijk ook zelf eten en de tweede portie bewaren in de vriezer voor een volgende keer, óf meenemen als lunch naar het werk. Lekker veel kleur en smaak en dat met maar heel weinig ingrediënten:

 • 1 st courgette
 • 300 gr wortels
 • 1 st ui
 • 1 teentje knoflook
 • 250 gr kidneybonen (uitlekgewicht)
 • 200 gr (biologische) kipfilet
 • 2 tl kerriepoeder
 • 3 el olijfolie
 • peper naar smaak
 • snufje zout

Hoe maak je dit recept met weinig ingrediënten?

Klaar voordat je het weet. Dit recept maak je namelijk in 20 minuten klaar. Dat is de helft van de gemiddelde Netflix serie, dus even op pauze en daarna kun je gewoon weer door met bingen.

 • Spoel de bonen met water en laat uitlekken in een vergiet.
 • Was de groenten, snijd in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Maak de ui schoon en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
 • Verwarm de helft van de olie in een wok, bak de ui aan en voeg na 2 minuten de groenten toe. Doe de kerriepoeder en knoflook erbij en bak 3 minuten op hoog vuur aan terwijl je blijft omscheppen. Voeg de bonen en een klein scheutje water toe en laat op een laag vuurtje nog 10 minuutjes rustig warmen. Water erbij doen kan altijd, eruit halen is lastig. Breng de groenten op smaak met peper en eventueel zout.
 • Bak in de andere helft van de olijfolie in een koekenbak de kip. Laat de filet heel en snijd pas na het bakken in stukjes. Dan blijft het mals. Iedere kipfilet verschilt in dikte, maar ga uit van ongeveer 10 – 12 minuten. Check altijd even of het gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 • Snijd de kip in stukjes en roer door de groentemix. Laat alles afkoelen en bewaar per portie in een bakje in de koelkast tot morgen.
 • (opwarmen kun je doen door het in een pan nog op een laag vuurtje warm te maken. Niet te hard, want alles is natuurlijk al gaar)

Qua smaak is dit gerecht top als je het de volgende dag eet, omdat alle smaken lekker hebben kunnen intrekken. Qua looks kun je jezelf best wat leukers gunnen dan het zo uit een bakje te eten. Serveer het de volgende dag op een mooi bord. Je kunt er altijd voor kiezen nog wat verse koriander aan toe te voegen, zodat het net lijkt of je het vers hebt gemaakt.

Ga gezellig met elkaar aan tafel zitten en neem even de tijd om rustig te eten. Toch veel leuker zo dan al stormend door het huis alles in dat uurtje te proppen tussen thuis komen en de volgende verplichting? Geniet er van en laat me weten als je nu richting de supermarkt gaat 😉 I feel ya, ik had ook geen zin. Maar het is zo gebeurd. Netflix will wait for you.

Nog meer maaltijdplan-tips?

Nou waar wacht je op? Download nu dit e-book met dé 4 ingredienten voor een goede maaltijdplanning met alle tips op een rijtje. Hoe begin je? Waar haal je inspiratie vandaan zodat je niet iedere week hetzelfde eet? Hoe tover je iedere dag een gezonde maaltijd op tafel zonder daar veel voor te hoeven laten? Wat werkt het beste voor jou en hoe ontwikkel je je eigen manier van plannen? En wat valt er allemaal nog meer te leren?

Heb je hem al? Dan weet je vast wel iemand die er net zoveel aan gaat hebben als jij. Stuur de link van dit bericht door, dan hebben ze er meteen ook het snelle recept van de kipschotel met kidneybonen bij!

Dé-4-ingredienten-voor-maaltijdplannin
Meer tijd besparen, lekkerder eten en meer plezier hebben voor het koken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.