Restaurant Jules en ik – we lijken op elkaar

Asperges met gepocheerd ei en Parmezaanse kaas bij restaurant Jules
+

Dat wij fan zijn van restaurant Jules, dat kan ik moeilijk onder stoelen of banken schuiven. Fijne, Franse gerechten (met Zwitserse twist), vis, vlees, vega, topwijntjes die met bijpassend verhaal worden ingeschonken en een fijne sfeer.

Maargoed: ik had al gezegd dat ik fan was. Waarom ik nu extra fan ben geworden van Jules? Dat ga ik je natuurlijk uitleggen. Strekking van het verhaal: in allerlei opzichten lijken we op elkaar! Niet ‘de echte’ Jules en ik (ik heb de man waarnaar het is vernoemd niet gekend) maar restaurant Jules en ik. Uhh.. Jij en een restauránt lijken op elkaar? Yes. Ik geef je wat voorbeelden:

Claudia buiten bij restaurant Jules in Den Haag
Kijk haar even gelukkig zitten te wezen bij restaurant Jules. En we hebben heel wat gemeen!

Veel liefde en kennis voor de producten

Mocht je nou gewoon enorme trek ergens in hebben, kun je uiteraard bestellen wat je wilt. Maar als je niet kunt kiezen uit al het lekkers van de kaart, wordt er met je meegedacht. Waar houd je van? Kies dan deze. Vind je aardse smaken lekker? Ga dan voor die.

Weten waar je het over hebt, dat is fijn. Nu is het bij een Franse keuken misschien ook wel weer een extra uitdaging om wat meer op te vallen dan andere restaurants. Misschien vandaar de Zwitserse inslag? Ik heb eigenlijk nooit gevraagd waar die vandaan komt. Dat het uitermate bevalt, dat mag duidelijk zijn! 

En weet je wat dan nog fijner is? Als je bijpassende wijn hebt bij je gerechten. Nu heb ik een wederhelft die daar zelf erg in geïnteresseerd is en ik weet ook wel íets, maar als er dan iemand is die je daarin kan adviseren is het helemaal leuk! Vaak bestellen we per glas, want we eten niet altijd hetzelfde en dan kan er een mooie bij gevonden worden.

Maar laatst waren we er met z’n drieën aan het eten en hadden allemaal wat anders. We zaten te twijfelen of we een fles zouden bestellen, maar wisten niet of dat zou passen. Michel to the rescue: “Wacht, ik heb nu eentje in huis, ik denk dat die juist bij die uiteenlopende smaken samengaat die jullie hebben, maar dan allemaal op een andere manier.” Hij verdween even in de wijnkast en jawel: hij had gelijk. 

Asperges met gepocheerd ei en Parmezaanse kaas bij restaurant Jules
Aanrader! Nu is het nog asperge-tijd dus scoor dit lekkere voorgerecht gauw! Het is met een gepocheerd ei en parmezaanse kaas, yum!

Persoonlijke aandacht en het gevoel dat je speciaal bent

Daarnaast vind ik het altijd zo ongelofelijk fijn als iemand in een restaurant niets hoeft op te schrijven. Ik was hier laatst met 4 vrienden, allemaal een ander broodje besteld, ik een croque madame, “maar dan met glutenvrij brood en zonder bechamelsaus (i.v.m. gluten ook weer)”, allemaal een ander sapje. Zonder te vragen wordt alles even later op de juiste plek gezet.

Ja, van mij mag zéker iemand snel even wat opschrijven, maar het gaat om het gevoel dat ik er aan overhoud. Ik heb het gevoel dat er écht geluisterd wordt. Dat er echt aandacht wordt besteed. Natuurlijk heb je soms restaurants waar iemand anders serveert dan wie er de bestelling opneemt. Maar in kleinere zaken vind ik het des te fijner als iemand zijn zaak serieus neemt. 

Ik krijg het gevoel dat iemand speciaal iets voor míj heeft gedaan. En iets speciaal voor mijn buurman en weer iets anders speciaals voor mijn andere tafelgenoten. Ui er af, de saus apart, wel/geen citroentje in de spa rood, het lijken kleine dingen maar maken het hele plaatje beter. Nog beter: na de lunch onze koffie serveren en bij mijn kopje het koekje weglaten: “ja, dat vind ik dan zo lullig, dan kun je er alleen maar naar kijken en niet opeten.”

Ik vaar er niet alleen lekkah op, ik vind het ook een van de belangrijkste dingen in mijn eigen werk. Niemand is hetzelfde. Ik onthoud wat je tegen me verteld hebt. Ik kijk mee met jóuw uitdagingen en ga samen met jou op zoek naar oplossingen voor jóu. En dat die ik met een ander weer heel anders. Want die is nu eenmaal anders! Wat jij dan met die ander gemeen hebt? Ik vind jullie allemaal even belangrijk. En dat zul je merken.

Band opbouwen en vertrouwen hebben

Pat ‘kan er iedere dag wel eten’; ik kook ook graag nog wel eens zelf 😉 Ooit zijn we er ‘per ongeluk’ beland – op Valentijnsdag welteverstaan. we liepen door de buurt en stapten bij Jules naar binnen voor een drankje. Daarna is er geen maand voorbij gegaan dat we er niet zijn geweest. Of het nu een wijntje met vrienden was, een lunch of een uitgebreid diner buiten.. iedere keer was het fijn.

Dat we terugkomen (soms 2 keer op een dag) heeft natúúrlijk met het eten te maken. Maar er is zoveel meer. Michel en Margot bouwen een band met je op. Niet te overdreven en irritant. Maar rustig aan, vriendelijk, gastvrij, open. Je voelt je er thuis en na verloop van tijd leer je elkaar weer wat beter kennen.

Pan met ovengerecht bij restaurant Jules met witlof aardappel en Franse kaas
De witlof met Franse kaas en aardappeltjes. Je kunt je zo voorstellen: A dit is méga lekker en B dit is een tikkie vullend.

Laatst zaten we er weer heel tevreden te wezen en had ik een mega lekker gerecht ‘van de dag’ met witlof, aardappeltjes en Franse kaas. Het was zegmaar een uitdaging om het op te krijgen, nogal machtig 😉 Mijn mannelijke tafelgenoten genoten van hun vlees en ook daar ‘paste niks meer bij’. Zat ik daar met een veel te lekker gerecht dat ik niet meer op kreeg.

Doodzonde om dat weg te gooien natuurlijk! Dus wat gebeurde er: ik kon het meenemen in een bakje. Ik houd daar van. Thuis ging die in de vriezer, want ik had zelf nog veel liggen. 

Gisteren reed ik naar Naaldwijk naar mijn ouders – mijn moeder is geopereerd. Even helpen in huis en bijkletsen. Mijn vader doet een hoop, maar het is natuurlijk altijd fijn als we daarbij kunnen helpen. En net voordat ik weg ging dacht ik: hej! Die te lekkere witlof, dat is wat voor hen! Die neem ik mee! 

Vanmorgen kreeg ik een appje van mijn vader: “Was erg lekker die witlof! Heb je het recept er bij gevraagd??” Ik ga er achteraan! Ik ‘moet’ toch nog een keertje terug om het bakje terug te brengen, kan ik dat mooi vragen. Zo fijn als we hier en daar wat vaker met elkaar meedenken. Laten we wat vaker lief zijn voor elkaar, goed? 🙂 Het geeft zo’n lekker gevoel! Ja toch?

Tupperware bakje mee naar huis met de restjes van het hoofdgerecht bij restaurant Jules
Ik houd er van als er wordt meegedacht. Zo vertrok ik met mijn bakje naar huis en heb ik dat weer kunnen delen met mijn familie

Met liefde voor jou aan de slag

Ik zit volledig in de love-peace-and-happiness sfeer. Haha. En met die fijne vibe ga ik graag voor je aan de slag. Gooi je aan het einde van de week vaak eten weg? Weet je niet hoe je het sporten, kinderen, koken, eten, bijpraten en huishouden in dag ene uurtje moet proppen dat je ‘s avonds hebt?

Laat me je hierbij helpen met mijn frisse blik. Stuur me een berichtje of vraag een gratis sessie aan. Dan checken we samen waar jij met kleine aanpassingen, grote impact kunt maken op je gezondheid! En je dus nog voor de zomer weer helemaal op het goede spoor zit! Hoe klinkt dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.