Een nieuwe baan bij Boerschappen

Claudia met glas champagne om nieuwe baan te vieren
+

Stopt Een Vorkje Meeprikken?!

Waarschijnlijk hebben een hoop het al voorbij zien komen op LinkedIn: Sinds gisteren heb ik een nieuwe baan. Uh? Jij een nieuwe baan? Ga je niet meer verder met Een Vorkje Meeprikken dan? Oh zeker wel! Ik doe niets liever dan jullie informeren over gezonde voeding en dan met name het praktische gedeelte: hoe plan je het in een week, hoe overleef je de supermarkt en hoe kun je je buitenshuis aan jouw gezonde leefstijl houden?

Een baan die ik wél wil

Dit doe ik voor mijn klanten, maar ik word ook ingezet door bedrijven. Zo schrijf ik bijvoorbeeld ook recepten op maat voor bepaalde onderzoeken, pilots, etc. Vaak gaat dat op freelancebasis, maar nu heb ik dus een nieuwe baan! Een baan die ik wél wil 😉 Eén dag in de week schrijf ik de recepten voor de boxen van Boerschappen.

Waarom naar Breda?

En dan kun je je misschien afvragen: waarom een baan in Breda in plaats van lekker in de buurt? Dat ga ik je uitleggen. Dat heeft alles te maken met die ‘lekker in de buurt’. Of lekker én in de buurt. Hieronder Boerschappen in het kort: 

Hier staat Boerschappen voor:

Dagelijks rijdt Boerschappen langs tientallen boeren in de regio en maakt hier boodschappenboxen in verschillende variaties van. De boeren waar wij mee samenwerken zijn kleinschalig, hebben onmetelijk veel liefde voor hun dieren, gewassen, omgeving en product. Deze liefde gaat ver, en eindigt bij de puurste en lekkerste Boerschappen die wij dagelijks voor jou ophalen.

Boerschappen bevatten geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen, dieren krijgen geen preventieve antibiotica of groeihormonen en er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers toegevoegd. En uiteraard zijn Boerschappen altijd super vers omdat we ze in de ochtend voor jou ophalen. Daarnaast supporten we hiermee kleinschalige lokale boeren en krijgen zij een eerlijke prijs voor hun – met liefde geproduceerde – producten.”
De busjes van Boerschappen zijn volgeladen en net terug van de boer. De boxen kunnen gevuld worden!
Busjes volgeladen en net terug van de boer. De boxen kunnen gevuld worden!

Zoals opa en oma dat deden

Mijn uitdaging is om lekkere, makkelijke én snelle recepten te schrijven met de ingrediënten uit de box. Dit is iedere week anders, want dit ligt aan het aanbod en het seizoen. Dit betekent nu bijvoorbeeld andijvie en hartje winter zonder tomaten. Eigenlijk zoals het hoort, zou je kunnen zeggen 😉 Maar hebben wij tegenwoordig nog net zoveel creativiteit en inmaaktechnieken in ons als onze opa’s en oma’s vroeger? Hmm, twijfelgevalletje. 

Maar om deze reden is mijn functie in het leven geroepen en kan ik er met mijn recepten voor gaan zorgen dat alle ingrediënten uit de box wekelijks opgemaakt kunnen worden. Heerlijk koken en niets weggooien. Wat wil een mens nog meer 😉

Samen met het team van Boerschappen ga ik met enorm veel enthousiasme deze nieuwe uitdaging aan. Wellicht deel ik af en toe een kijkje achter de schermen met jullie 😉

Instant inspiratie voor het eten

Gisteravond kwam ik thuis met een tas vol lekkers. Gescoord bij de winkel die naast Boerschappen zit: Faim. Gewoonweg net zo’n fijn bedrijf! Zo fijn als zo’n plek je instant inspiratie oplevert! Nog niet thuis, of Pat en ik stonden alweer in de keuken voor onze avondmaaltijd. We besloten één van de kruiden te gebruiken die ik had meegekregen. Nou, ik kan je vertellen…

Een variatie van dit gerecht, dat komt hoe dan ook voorbij in één van de eerste recepten die ik ga schrijven voor mijn nieuwe baan 😀 Of ik ga verklappen wat dat is? Natuurlijk niet! Tipje van de sluier? Iets met zoete aardappel, romige saus met lekker veel pit!

Bord met eten, gerecht niet zichtbaar want is nog even geheim
Geheime inspiratie voor een nieuw recept. Verklappen wat hier op het bord ligt? Nee 😉 Tipje van de sluier? Oké vooruit 😉

Over FAIM, niet zomaar een winkel:

“FAIM betekent honger in het Frans, maar je spreekt het uit als Fem. Faim is het knappe en bourgondische zusje van Boerschappen, dat héél goed eten verkoopt.
 
Een plek waar dagverse producten van lokale & niet-lokale boeren, smaakvolle delicatessen van échte ambachtslieden en uitermate goede smaakmakers samenkomen. Puur en echt. Lekker en goed. Dat is FAIM.

FAIM is geen traditionele winkel, maar is bedoeld voor de aanvullende producten van Boerschappers, maar ook als niet-Boerschapper kan je er natuurlijk gewoon binnen lopen voor jouw favoriete producten. Graag zelfs!”
Faim winkel delicatessen in Breda
In deze winkel wil je elke dag wel shoppen, toch? Groente, fruit, zuivel, delicatessen en nog veel meer lekkers.

Waarom niet in Den Haag?

Dat vroeg ik me ook af 😉 Haha, ik zou niets lievers willen dan zo’n box zelf bestellen. Je hebt al het goede in 1 box. Zelf hoef je niet bij elke groente in de supermarkt na te denken of het wel in het seizoen is; je kunt altijd wat bijbestellen als er mensen op bezoek komen en zo ben je in één klap gastvrijer dan de gemiddelde Hollander; je ontvangt inspiratie en nieuwe variatietips bij iedere box (die taak neem ik op me); je hoeft niet in de war te zitten over allerlei gekke toevoegingen; je eet gezond én zonder schuldgevoel voor de dieren of het milieu. 

Woon je in Brabant?

Hoppa! Zijn dat even 5 vliegen in 1 klap! 😉 Ben je nu één van de ongelukkigen die niet in het zonnige zuiden woont: I feel you! Ben je iemand die wél in het mooie Brabant woont? Check dan eens wat de mogelijkheden zijn voor jou wat betreft ophalen/bezorgen! Er zijn verschillende soorten boxen, dus ‘Vork ieder wat wils’!

Wat me meteen opviel

Toen ik en mijn nieuwe collega in de rij stonden bij Faim, vielen me een aantal dingen op. Echt alle soorten klanten bestellen bij Boerschappen. Daar is geen pijl op te trekken, het is voor iedereen die gelooft in de goede missie van dit bedrijf.

Daarnaast viel me op wat een fijne sfeer er hangt en dat werkt door op iedereen. Voor mij stonden 2 dames en voor het gemak noem ik ze even mevrouw A en mevrouw B. Mevrouw A vroeg aan de kassièreof ze ook nog gepofte quinoa had (mijn vooroordeel: ik vond mevrouw A geen quinoa-type met hipsterlook). Mevrouw B gaf aan dat dit niet zo was, maar dat ze deze week wél in de box een pak gepofte quinoa hadden gekregen. 

Mevrouw A had deze week geen box, mevrouw B wel. Mevrouw A gaf aan dat die van haar heel snel op was gegaan, “want het is zo lekker op een bolletje vanille-ijs!” Mevrouw B twijfelde niet en vroeg: “wilt u anders mijn pak hebben?” Geen product voor in ruil of geld, gewoon omdat het fijn is dit af en toe eens voor een ander te doen.

Goede vibes voor het weekend

Mijn nieuwe collega en ik keken elkaar aan en dachten op hetzelfde moment hetzelfde: “Hoe cool dat wij vandaag ons contract hier hebben mogen tekenen, hè?”

En met die goede vibe wil ik graag het weekend starten. Geniet er van met je familie, vrienden en alle andere fijne mensen om je heen! En eetsmakelijk alvast voor zometeen.

Benieuwd naar de ontwikkelingen?

Benieuwd naar die kijkjes achter de schermen die ik de komende maanden ga geven? Volg mij dan op Instagram , Twitter of Facebook ! Of blijf wekelijks op de hoogte via de nieuwsbrief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.