Verrassingen, vind ik dat leuk?

Claudia Vork - persoonlijk blog. Houd ik van verrassingen?
+

Ik heb er een beetje een haat-liefde-verhouding mee. Aan de ene kant heerlijk om iets te krijgen / dat er iets voor jóu geregeld wordt / dat je zelf nergens aan hoeft te denken. Maarja, dat betekent ook: niet weten waar je aan toe bent / twijfelen of je alles wel hebt wat je mee moet nemen / loslaten dat dingen anders lopen dan je zelf hebt bedacht. Verrassingen, wat vind ik daar eigenlijk van?

Een weekend even helemaal niks

Pat vroeg: “mag ik jou dit weekend meenemen om even te relaxen?” Wow. Tja, zeg daar maar eens “Nee” tegen 😉 Alhoewel… soms is het lastig om dingen los te laten natuurlijk.

Na weken met flinke porties stress, ben ik toe aan even helemaal niks. Dat had mijn wederhelft goed in de gaten 🙂 Persoonlijk i.v.m. de chemo’s van mijn moeder (wat overigens nu goed gaat en we wachten op de operatie) en zakelijk (ik wilde heel graag een bepaalde opdracht binnenhalen, maar die mag ik binnenkort gaan uitvoeren, oh yeah).

Wat doe je nu moeilijk?

Hij checkte eigenlijk alleen of ik kon, maar verder mocht ik niks weten. Beetje gekke tijden wel dat we weggaan en terugkomen, maar ik vond alles leuk! Hij had het over een relaxt weekend, dus ik zei “Ahh… dan ga ik al m’n boeken meenemen, en dit en dat”. Hij keek een beetje moeilijk. Later waren er nog wat voorbeelden. Wat bleek… hij moest nog even een hint doorgeven voordat ik m’n hele inboedel mee zou nemen 😉 Of eigenlijk een instructie 🙂 Want alles wat ik mee wil nemen, moet in een klein koffertje passen. We gaan vliegen!!

Wil je het nu weten of niet?

Oehhh. Eerder hebben wij ook 2 keer een reisje gemaakt via srprs.me en dat was heel kick. Buiten het weerbericht en de tijd dat je op het vliegveld moet zijn, weet je niets. En zo ook nu weer. Ik weet dat ik met de trein naar Schiphol ga en wanneer we er moeten zijn. En het wordt ongeveer hetzelfde weer als in Den Haag. En nu kun je natuurlijk alles gaan uitdokteren en uitpuzzelen…

Normaal gesproken bén ik dus ook wel zo. Eigenlijk vind ik het een sport om dingen uit te zoeken en lijkt het me geweldig als ik het zou kunnen raden. Maar in deze gevallen is het toch echt leuker als je op het laatste moment pas weet wat je gaat doen en waar je heen gaat.

Zo vroeg ik sneaky of ik de euro’s in mijn portemonnee er in moest laten zitten of niet mee hoefde te nemen. Viste ik naar de taal die er gesproken wordt. Was ik aan het hinten naar de richting (omhoog voor Scandinavië of naar benenden voor Frankrijk)? Zijn we al eerder in dat land geweest of niet? Ik had het allemaal kunnen uitzoeken. Maar dan? Dan weet ik het. Een dag voor vertrek. Is het niet veel leuker om de verrassing een verrassing te laten?

Wat ga ik missen?

Ik heb er natuurlijk ontzettend veel zin in, maar ik moet er ook voor waken dat ik geen #fomo krijg. Zo is er dit weekend Sniester in de stad, een festival waar ik altijd met veel plezier naar toe ga. Daarnaast had ik wat dingen voor mezelf gepland en wilde ik verder met het opruimen van de keuken.

Ik weet ook, dat als we dit weekend wél thuis waren geweest, van die keuken opruimen waarschijnlijk bar weinig was gekomen. Ik waarschijnlijk gewoon weer achter mijn laptop was gekropen voor werk en wellicht ook weinig écht voor mezelf zou doen. Eigenlijk ga ik niks missen.

Wat kan ik wél doen?

Aangezien ik heel weinig weet en ik vrij weinig invloed heb op de situatie, kan ik nogal de kriebels krijgen. Haha, control freeeak. Zo ontzettend leuk zo’n verrassing en dan toch ga ik moeilijk lopen doen. Om toch nog enigzins het idee te hebben van wat controle, kijk ik naar wat ik wél kan doen. Waar heb ik wel invloed op en wat kan ik wel regelen?

Zo ben ik als een bezetene alle was gaan wegwerken (kan ik morgen tenminste kiezen wat ik mee neem); alle vaat weggewerkt (yes, dat was weer een berg na een hoop gekook); mijn kruidenplantjes een flinke sloot water gegeven (kan toch niet zo zijn dat ze verleppen als ik er niet ben); de planten buiten water gegeven (want anders hebben de bijen straks geen bloemetjes meer); de koelkast eens goed bekeken en restjes opgemaakt, gekookt en ingevroren en boodschappen voor volgende week besteld.

Nou, poeh hej. De meid kan weg hoor 😉

Herken je dat?

Heb je ook weleens het idee dat je nergens invloed op hebt, ‘het leven je overkomt’ en je niet alles kan doen dat je zou willen of had voorgenomen? Probeer het eens van een andere kant te bekijken. Wat kun je wél doen? Wat zijn de dingen die je zelf kunt ondernemen om dat gevoel kwijt te raken? Of in ieder geval wat te verminderen?

Want dat alles wel goed komt, daar zit ik niet zo over in. Dat mijn lief een heerlijk weekend heeft geregeld, dat vertrouw ik voor 100%. Dat ik straks niks tekort kom qua (glutenvrij) eten, drinken, etc., dat zit wel snor. Nu nog van dat rottige gevoel af.

Want zoals je begrijpt: dat zit in mij. En daar kan ik wat aan doen. Niet door de verrassing te verpesten en van begin tot einde te horen wat we gaan doen en waar we heen gaan, maar door zelf even in een actie-modus te gaan en een lijstje afvinken.

Ready for take off

Het is klaar. Alles wat ik wil zit in dat koffertje. Vloeistoffen in mini flesjes, 2 boeken mee (ohja en een puzzelboekje), luister-lijstje voor podcasts en verder… verder heeee leeee maaaal niks.

Ik hoop dat je begrijpt dat ik verrassingen stiekem geweldig vind en stiekem net ff te spannend. Zou zomaar kunnen dat ik dit weekend niet op jouw mail reageer. Dan begrijp je nu waarom 😉 Het zou zomaar kunnen dat ik wat dingen mis die zich online afspelen. C’est ca! Ik ben er klaar voor. Wat zal het worden? Zijn jullie net zo benieuwd? 😉

Volgende week ben je de eerste!

Of ik volgende week weer volledig voor je klaar sta? Ja, reken maar! Vol energie en met een leeg hoofd. Kom je er dit weekend achter dat het allemaal net even niet lukt zoals jij wilt. Dat je toch weer wat grenzen over gaat, je te veel of juist te weinig eet naar je wens? Dat je ziet dat het anders kan, maar je níet ziet hoe het anders kan? Dat je wéér een lading eten naar de prullenbak verhuist of dat je keuken een complete chaos is en je niet meer weet waar je moet beginnen?

Laat me je er bij helpen met mijn frisse blik. Stuur me een berichtje of vraag een gratis sessie aan. Dan ben je volgende week de eerste! En jij nog voor de zomer weer helemaal op het goede spoor! Hoe klinkt dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *