2 snelle recepten met knolselderij

Door groenten in de oven te roosteren voor 2 dagen/gerechten, bespaar je veel tijd
+

Voor: I am a Foodie  www.iamafoodie.nl

Door: Claudia Vork – Een Vorkje Meeprikken

Recepten voor vandaag én morgen

Door groenten in de oven te roosteren voor 2 dagen/gerechten, bespaar je veel tijd
Door groenten in de oven te roosteren voor 2 dagen/gerechten, bespaar je veel tijd

Knolselderij op het menu 

Ik had er weer eens zin in, knolselderij. Lekker fris en zoet en ideaal om in de oven te roosteren. Béétje jammer alleen dat je een knolselderij van 600 g niet in 1 avond op krijgt met z’n tweeën. Laat staan als je alleen woont.

Wat doe je met de restjes?

En ik zou ik niet zijn als ik daar wat op bedacht 😉 Eerder vertelde ik je al dat wij, mijn vriend en ik, allebei op andere avonden sporten. Dat is natuurlijk super voor onze conditie, maar voor de planning rondom het eten iets ingewikkelder 😉

We zorgen ervoor dat we samen eten, want dan kunnen we rustig onze verhalen van de dag delen. Niks is zo vervelend om langs elkaar heen te leven in ons drukke bestaan. En om écht even quality time te hebben, maken we vaak eten voor meerdere dagen. 

Zo hoeven we maar 1 keer te koken, hebben we voor 2 of meer dagen te eten en hebben we geen stress. Deze week was het de uitdaging om 2 lekkere maaltijden te maken met knolselderij en oeh dat is weer gelukt! Heb jij al zin om zonder schuldgevoel van deze 2 gerechten te smullen? 

I am a Foodie blog

Je leest het gehele artikel én de recepten, op de blog van I am a Foodie.

De recepten zijn zo geschreven, dat je binnen een uur alles klaar hebt. Dan kun je zelf kiezen wat je vandaag eet, en wat je bewaart voor morgen. Ze zijn verschillend van smaak & samenstelling, zodat het niet saai of eentonig wordt.

Recepten die ik deel

Hierbij alvast een kleine preview van de recepten die ik heb geschreven voor de blog van I am a foodie.

Gegrilde groenten met kikkererwten en dressing
Gegrilde groenten met kikkererwten en dressing
Knolselderijsoep met champignons
Knolselderijsoep met champignons

Bereiding van 4 maaltijden

Doordat de stappen van beide gerechten op elkaar zijn afgestemd, heb je minder tijd nodig. Zo snijd je bijvoorbeeld eerst alle groenten en zet je dingen die gekookt moeten worden aan op het juiste moment. Zo is alles tegelijk klaar en kun je samen genieten van de homemade maaltijden.

Eetsmakelijk!

Door zelf bouillon te trekken van restjes groenten, heb je geen blokje nodig en krijg je veel minder zout binnen!
Door zelf bouillon te trekken van restjes groenten, heb je geen blokje nodig en krijg je veel minder zout binnen!

Platform I am a foodie

Bovenstaand artikel is geschreven voor de blog van I am a foodie. Benieuwd waar zij voor staan?

www.iamafoodie.nl

‘De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?’

Op de hoogte blijven

Wil je wekelijks alle nieuwtjes lezen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en heb als eerste een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken! Krijg je meteen 3 GRATIS tips van mij cadeau om vandaag nog met een gezondere leefstijl te starten!

En volg jij mij al op Instagram , Twitter en Facebook ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.