Snelle maaltijden, voor vandaag én morgen

Wil je weten hoe je 8 gezonde maaltijden binnen een uur maakt? Lees dan snel verder!
+

Voor: I am a Foodie  www.iamafoodie.nl

Door: Claudia Vork – Een Vorkje Meeprikken

Wil je weten hoe je 8 gezonde maaltijden binnen een uur maakt? Lees dan snel verder!
Wil je weten hoe je 8 gezonde maaltijden binnen een uur maakt? Lees dan snel verder!

Druk, druk, druk en toch gezond eten

Ja, dat hebben we het allemaal. Druk, druk, druk. Bij ons is dat doordeweeks ook het geval. Ik sport op dinsdag en donderdag, mijn vriend op maandag en woensdag. De ene naar de crossfit, de ander naar de yoga. De ene om 18:00 uur, de ander om 20:00 uur. De ene wil erna eten, de ander ervoor. “Lekker gezellig”, kun je denken, maar we maken altijd tijd om de dag even samen door te nemen hoor! “Maar hoe doen jullie dat dan met eten? Wie maakt wat en wanneer?” 

I am a Foodie blog

Je leest het gehele artikel én de recepten, op de blog van I am a Foodie.

De recepten zijn zo geschreven, dat je binnen een uur alles klaar hebt. Dan kun je zelf kiezen wat je vandaag eet, en wat je bewaart voor morgen. Ze zijn verschillend van smaak & samenstelling, zodat het niet saai of eentonig wordt.

Recepten die ik deel

Hierbij alvast een kleine preview van de recepten die ik heb geschreven voor de blog van I am a foodie.

Gerecht 1: Volkorenpasta met vegaballetjes en sojabonen (veel vezels, smaken en kleur)
Gerecht 1: Volkorenpasta met vegaballetjes en sojabonen (veel vezels, smaken en kleur)
Gerecht 2: Bloemkool stoof met tofu (kleurrijk, vezelrijk, eiwitrijk)
Gerecht 2: Bloemkool stoof met tofu (kleurrijk, vezelrijk, eiwitrijk)

Bereiding van 8 maaltijden

Doordat de stappen van beide gerechten op elkaar zijn afgestemd, heb je minder tijd nodig. Zo snijd je bijvoorbeeld eerst alle groenten en zet je dingen die gekookt moeten worden aan op het juiste moment. Zo is alles tegelijk klaar en kun je samen genieten van de homemade maaltijden.

Eetsmakelijk!

Perfect gerecht om snel te maken, maar óók om jouw collega's de volgende dag jaloers mee te maken tijdens de lunch ;)
Perfect gerecht om snel te maken, maar óók om jouw collega’s de volgende dag jaloers mee te maken tijdens de lunch 😉
Een gerecht dat je perfect kunt bewaren (koelkast of vriezer) en waarvan je lang vol zit & geen dip krijgt.
Een gerecht dat je perfect kunt bewaren (koelkast of vriezer) en waarvan je lang vol zit & geen dip krijgt.

Platform I am a foodie

Bovenstaand artikel is geschreven voor de blog van I am a foodie. Benieuwd waar zij voor staan?

www.iamafoodie.nl

‘De voedingsindustrie houdt je soms voor de gek met misleidende etiketten en voedingsclaims op fabrieksproducten. Daarnaast is op het internet veel onjuiste informatie over voeding te vinden. Tijd voor een onderbouwd tegengeluid! I’m a Foodie is hét collectief waarop diëtisten en voedings- en gezondheidswetenschappers hun kennis delen over gezonde voeding.
Wij staan voor gezond, duurzaam, vers (zonder pakjes en zakjes) en zelf koken. De onderwerpen zijn alledaags, evidence based én direct praktisch toepasbaar in je eigen situatie. Uiteindelijk is de keuze aan jou: op welke manier ga jij gezond eten?’

Op de hoogte blijven

Wil je wekelijks alle nieuwtjes lezen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en heb als eerste een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken! Krijg je meteen 3 GRATIS tips van mij cadeau om vandaag nog met een gezondere leefstijl te starten!

En volg jij mij al op Instagram , Twitter en Facebook ?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *