Hoe is jouw maandag?

Gewapend tegen de Blue Monday
+

Hoe overleef je straks die (sl)echte Blue Monday?!

Zit ze dan hoor, in haar onesie met Chai kruidenthee en geurkaars aan, terwijl het buiten donker en koud is. Klinkt als een (sl)echt ‘Blue Monday’-tafereel. Maar niks is minder waar, want g*dsamme wat heb ik een lekkere maandag! 

Ok, maar hoe zit dat dan? En hoe kan ik me dan ook zo voelen volgende week?! Wanneer het dus echt officieel pas Blue Monday is; de dag die we wisten die zou komen. En die jij straks lekker fluitend (of zoals ik – dansend) doorkomt!  

Zorg goed voor jezelf – deel 1

Goed, hier komt deel 1 van het verhaal: 

Zoals het je misschien niet ontgaan is, was ik jarig vorige week maandag. Voor degene die het zich afvragen: die 30 jaar doet allesbehalve pijn. Ik begin het zelfs leuk te vinden. Nou, het moet niet gekker worden. 

Voor mijn verjaardag kreeg ik o.a. een bon van de Rituals van mijn schoonzus (waarvoor nogmaals: bedankt!) Ik had enorm veel zin in een nieuwe body-lotion of iets anders wat ik nooit voor mezelf koop, je kent het wel. Maar in die veel te lekker ruikende winkel, liep ik tegen een rek met huispakken aan. 

En ja: die van Rituals zijn gemaakt van de lekkerste stof op de wereld en ja ze waren in de sale en ja mijn maat hing er ook nog tussen! Er bleef nog maar €30,- over na alle verrekeningen en dan denk je natuurlijk niet 2 keer na: dat ding is van mij. 

Buiten dat die prijs enorm mee viel, was het een beloning. Voor mijn harde werken voor en op vakantie, voor het voor elkaar krijgen van een compleet nieuwe site binnen de deadline en voor alle gave reacties die ik daarop heb ontvangen. 

Ik ben enorm trots. Niet alleen op mijn prestaties rond de jaarwisseling, maar ook op mijn onesie 😉 Kijk hem shinen mijn pak. Daar is natuurlijk niks Tokkies’ aan toch… zelfs soort van chique? 😀 

Na een lange werkdag – en als ik alles buitenshuis al heb gedaan – gaat dat ding dus aan, heerlijk! Wat heb jij weleens voor jezelf gekocht dat ditzelfde gevoel opleverde? Genoot je er ook zo van?

Nieuwe aankoop - heerlijk gevoel!
Wat een goede aankoop wel niet kan opleveren 😉

Zorg goed voor jezelf – deel 2

Ok, komt verhaal deel 2: 

Ik heb vanmorgen mijn wekker om 07:00 uur gezet en mijn telefoon lag buiten handbereik in de kamer. Ik móest dus wel mijn bed uit om die irritante wekker uit te zetten. Koekoek, maandag! Maarja, nu kan ik er wel net zo goed meteen uit blijven. Douchen, aankleden, ontbijten en nog voor half 9 achter mijn bureau. Hats! En dat voor een maandag. 

Dit jaar ben ik gestart met mijn nieuwe ‘Succesplanner’. Een heel fijn boek, zowel van buiten als van binnen. Wat staat me deze maand te wachten, hoe deel ik dat op per week en hoe per dagdeel? Overzichtelijk en plek voor genoeg to-do’s (zowel persoonlijk als zakelijk). Door alles uit het hoofd te halen en op papier te zetten, had ik al voor de lunch een hele lijst aan taken afgetikt.

Als ‘pauze’ een wandeling naar de Weimarstraat voor wat boodschappen voor vanavond en een lekker broodje voor mezelf in elkaar geflanst (was weinig #meatlessmonday aan – excuses daarvoor; volgende week weer. Haha). En daarna weer fris en fruitig door achter die laptop. Bam! 

Zorg goed voor jezelf – deel 3

En dan nog deel 3 van het verhaal: 

Want toen was het inmiddels een uur of 16:00 en dacht ik aan die reep witte chocolade die beneden in de la ligt. Toen gingen er 2 gedachtes door me heen: 

  • Hoe heb ik het voor elkaar gekregen dat dat ding überhaupt nog leeft/bestaat?
  • Welke b*tch heeft dat ding in huis gehaald?! 

Op die tweede vraag weet ik het antwoord wel, hehe oeps. Op die eerste vraag kwam het volgende naar boven: omdat ik gewoon een VET goed alternatief heb gevonden! Én ik geen zin heb om zo’n chick te zijn in haar onesie met thee en chocola en een schuldgevoel achteraf. Oh wacht, dat eerste stuk van de zin ben ik dus wel 😉 

Ik bedacht: ik heb blijkbaar trek in zoet (zeer misschien iets te maken met de tijd van de maand, hihi) en wat kan ik dan in plaats van die chocola nemen wat me wél dezelfde voldoening geeft, maar NIET dat schuldgevoel? 

Ik trok wat kastjes open en kwam op het volgende: rijstwafel (licht, hooguit 30 kcal) met 100% pindakaas (hartig, zoutig, lekker veel vezels en vettige hap), blauwe bessen en kaneel (fris, zoet, vitamines en antioxidanten). En dat was dus gewoon harrrtstikke lekker! Die gaat op de verantwoorde snack-attack lijst!

Verantwoorde snack attack
Wat nou 16:00 uur dip? Ik ga hier als een trein!

Samen met een mix van een artiest waar ik niet alleen op Lowlands afgelopen zomer op heb gedanst, maar ook nu op mijn bureaustoel, ging ik nog even een paar uurtjes door! Pat sport vandaag na het werk en we eten meestal gezellig samen daarna pas (dat wordt vaak een uur of 19:30). Dan de dag afsluiten met nog zo’n kop Chai kruidenthee, nu al zin in 😉 

Zoals je ziet had ik vandaag in 7 sloten tegelijk kunnen lopen.

  • Ik had kunnen snoozen en later kunnen beginnen – yay, zzp’er, maar oh zo onproductief; 
  • Ik had me een ongans kunnen eten aan alle meuk die we in huis hebben – note to self: volgende keer niet meer kopen; 
  • Ik had om 17:30 uur door de kou & regen gemoeten, om nog wat te eten te halen bij de supermarkt en dan geheid voor iets ‘slechts’ gegaan; 
  • Ik had aan het einde van de middag kunnen denken: tabee! Ik ga op de bank hangen en een serie kijken. 

Je kunt je misschien voorstellen: dat voelt LEKKAH! En ik wilde dat dus graag met jullie delen. Want ook op dagen dat je denkt dat alles gaat mislukken – zelfs al aan het begin van de week, terwijl je je zoveel goeds hebt voorgenomen – kan het ook GOED gaan! Goed voelen, goede keuzes maken, goed gefocust aan het werk kunnen, goed zijn voor jezelf. 

En ik gun het jou ook! Heb je nou werkelijk geen idee hoe je dat voor elkaar moet krijgen? Plan dan eens een GRATIS sessie met me in! Lekker even 1 op 1 kleppen over alle mogelijkheden die er voor jou zijn in je drukke leven. Let me know, ik kijk graag even met je mee. Dan is die ‘echte’ Blue Monday volgende week voor jou een peulenschil! You can do it! 

Heb een fijne avond én een fijne week! 

Op de hoogte blijven

Wil je wekelijks alle nieuwtjes lezen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en heb als eerste een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken! Krijg je meteen 3 GRATIS tips van mij cadeau om vandaag nog met een gezondere leefstijl te starten!

En volg jij mij al op Instagram , Twitter en Facebook ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *