Het feestdagen-seizoen is geopend!

Periode van de feestdagen is weer aangebroken. Hoe overleef je die dit jaar?
+

De Sint is weer in het land en dat zal zeer waarschijnlijk niemand ontgaan zijn. Met intochten als dit, wens ik toch weer aan de andere kant van de wereld te wonen. Dat zeg ik nu wel, maar ik ontving foto’s van vrienden die bij de intocht stonden in de Singaporese haven dit weekend. Die Sint is werkelijk overal, dus het zal me waarschijnlijk niet lukken om daar aan te ontkomen  😉

Samen met het échte Sinterklaasweer buiten, is het heel duidelijk: het feestdagen-seizoen is AAN. Buiten is het guur en waterkoud, de hele straat ligt bezaaid met gekleurde herfstbladeren en je kunt nu al niet meer om de kerstliedjes heen op de radio.

Net zomin kun je om al die pepernoten, kruidnoten, taai-taai-poppen, chocoladeletters, amuse-ideeën, kerstrecepten, wijnaanbiedingen en folders met speciaalbiertjes heen. My god, hoe overleef ik die feestdagen? Ik heb het er deze week met je over!

Hoe overleef ik de feestdagen?

Op 7 januari ben ik jarig. Dit jaar is dat trouwens nog wat specialer, want ik word 30! Daarover zo meer, maar nog even terug naar die datum… Begin januari is altijd iedereen bezig met goede voornemens. Ieder jaar vergeet ik dat ook en zit ik aan het einde van mijn feestje nog met de taart, maar zijn alle tomaatjes & snackkomkommers op. Alcohol schenk ik op de een of andere manier alleen op deze dag van het jaar bij mij thuis veel minder in dan ‘een frisje’ en ‘een watertje’.

Het ene familie-lid doet aan ‘dry January’, de ander heeft als doel dit jaar écht bikini-proof de zomer in te gaan. Alles wordt gelaten en niets meer aan zichzelf gegund. Goede voornemens in januari, wat kan ik er over zeggen? Van alles (snoep bij de Sint, kransen bij de kerst en oliebollen bij Oud & Nieuw), naar niets (water en komkommer). Welke knappe vent / vrouw kan dat in hemelsnaam volhouden?

Ik snap de gedachte: “na alle feestdagen, ga ik écht weer gezonder eten”, maar met een ongelofelijk schuldgevoel starten met je mooie voornemens, is toch wel knap lastig! En onder het mom van ‘hoe overleef ik de feestdagen’, ga ik je op weg helpen.

Hoe fantastisch zou het zijn als je na december niet die extra kilo’s bent aangekomen en je je lievelingsbroek nog gewoon past? Hoe top is het als je je kunt weren tegen die bergen kruidnoten en kilo’s borrelhapjes die je om de oren gaan vliegen de komende tijd? En hoe cool is het dat jij al een voorsprong hebt als het gaat om het waarmaken van je goede voornemens, omdat je al vóór het nieuwe jaar begonnen bent?

10 tips om de feestdagen te overleven!

Ja, geweldig! Maar HOE DAN?! De komende 10 dagen ga ik tips met je delen, om om te kunnen gaan met al het lekkers, de gezelligheid, de hoeveelheden en de “ahjoh… dat is gezellig!” Iedere dag een tip, zodat je precies op 5 december overal tegen gewapend bent en je er al in december tegenaan kunt! BAM!

Houd de komende dagen mijn Instagram , Twitter en Facebook in de gaten en laat me weten waar jij tegenaan loopt deze donkere dagen aan het einde van het jaar.

Bij de Albert Heijn winden ze er geen doekjes om. Je moet en je zal kruidnoten, pepernoten, chocolademunten en marsepein kopen.
Bij de Albert Heijn winden ze er geen doekjes om. Je moet en je zal kruidnoten, pepernoten, chocolademunten en marsepein kopen.
Hoe wapent een normaal mens zich tegen deze pepernoten-lucht en producten die smeken om meegenomen te worden?
Hoe wapent een normaal mens zich tegen deze pepernoten-lucht en producten die smeken om meegenomen te worden?

Verjaardag

Ja, dat vergeet ik nog helemaal te zeggen… die verjaardag hè van mij, dat gaat een bijzondere worden dit jaar. Want ik word niet alleen 30 (au!), maar ook Een Vorkje Meeprikken viert zijn / haar (?) eerste verjaardag dit jaar! Dubbel feest dus!

Ik ga het nieuwe jaar beginnen met een nieuwe opzet en een heel gaaf coachingstraject die je kunt gaan volgen. Ik vertel je er snel meer over hoor, maar dat er een vette korting aan zit te komen in mijn verjaardagsweek, kan ik alvast verklappen 😉

Op de hoogte blijven

Wil je wekelijks alle nieuwtjes lezen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en heb als eerste een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken! Krijg je meteen 3 GRATIS tips van mij cadeau!

En volg jij mij al op Instagram , Twitter en Facebook ?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *