Cursus maaltijdplannen

Instagramcursus Maaltijdplannen met Claudia i.s.m. I am a foodie

 

“Ik wil graag een gezond gezin en veel tijd overhouden om met z’n allen gezellige dingen te doen. Dat is waar het om draait voor mij. En niet dat gestress om 17:30 uur.”

“Ik heb een drukke baan en ren van hot naar her. Ik zou graag wat meer rust in mijn week willen hebben en minder vaak eten bestellen…”

“Ik wil minimaal één keer per week vis eten & een keer vegetarisch. Als ik nu last-minute iets koop, verval ik in mijn oude patroon: vlees. Dat zie ik graag anders. Maar hoe?”

 

KLINKT DAT HERKENBAAR?

Dan is de cursus Maaltijdplannen met Claudia echt iets voor jou! Doe jij ook mee? Koop dan een ticket in de webshop. Wil je meer weten? Lees dan snel verder. Het start maandag 22 maart 2021, en je kunt gedurende de cursus nog instromen. Het wordt gegeven op een besloten Instagramaccount en je kunt met een kaartje een maand alles bekijken. Rustig in je eigen tempo dus 😉

website maaltijdplannen pagina afbeelding wat gaan we doen

Welke vragen zijn dat dan?

Je krijgt antwoord op de volgende vragen. Per onderdeel heb ik wat voorbeelden genoteerd van eerdere deelnemers.

Waarom wil je maaltijdplannen?

 • “Ik wil graag dat mijn kinderen fitte ouders hebben waar ze leuke dingen mee kunnen doen en waaraan ze hun verhalen kunnen vertellen tijdens het avondeten.”
 • of: “Ik grijp vaak snel wat uit de AH ToGo en zou graag wat beter voor mijn lijf willen zorgen en niet met zo’n kleffe afhaalmaaltijd mijn avond beginnen.”

Welke factoren spelen mee?

 • “Ik eet zelf vegetarisch, mijn man niet. Daarnaast moet ik ook koken voor mijn zoontje van 9 maanden. Allemaal wat anders dus.”

 • of: “Ik lust alles, maar mijn huisgenoten zijn minder avontuurlijk. Door maaltijdplannen hoop ik dit met weinig moeite te kunnen combineren. Zonder dat ik 3 dingen sta te koken natuurlijk…”

Wat vind je belangrijk?

 • “Ik wil minimaal één keer per week vis eten & een keer vegetarisch. Als ik nu last-minute iets koop, verval ik in mijn oude patroon: vlees. Dat zie ik graag anders. Maar hoe?”

 • of: “Ik gooi nu te vaak eten weg aan het einde van de week. Dit kan echt niet, maar zoek nog creatieve oplossingen. Daarnaast wil ik meer uit het seizoen eten, maar ik weet niet waar ik de informatie en inspiratie vandaan moet halen.”

Hoe wil je het gaan doen?

 • “Ik wil het graag samen doen, zodat we de taken kunnen verdelen. Eén keer per week plannen, één keer boodschappen bestellen en één keer wat dingen koken van tevoren.”

 • of: “Ik had eerst overal briefjes, maar denk dat online voor mij beter werkt. Mijn telefoon heb ik tenslotte altijd bij me.”

Wanneer wil je gaan maaltijdplannen?

 • “Ik wil er vooral niet te veel tijd aan kwijt zijn. Ik denk er daarom aan om het 1 (max. 2) keer per week te doen. Misschien op zaterdag als de rest weg is en ik koffie drink?”

 • of: “Nu mijn dochter nog iedere middag slaapt, heb ik hier mooi tijd voor. Als ze straks niet meer slaapt overdag, zit het vast al meer in mijn systeem.”

Waarmee ga je de plannen maken?

 • “Ik zag laatst in de bibliotheek allemaal vegetarische kookboeken. Paar geleend en zo kan ik mooi wat nieuwe dingen uitproberen. Verder is Google mijn vriend ;)”

 • of: “Ben ik ouderwets als ik zeg dat ik nog een papieren agenda heb? Ik schrijf er álles in, dus heb ik een mooi overzicht van alle dingen waar ik rekening mee moet houden.”

En ligt alles dan al helemaal vast?

Dat zou wel een beetje saai worden, vind je ook niet? Natuurlijk gebruiken we dit wel als houvast tijdens de cursus. Is er een onderwerp waar je meer vragen over hebt, dan gaan we daar dieper op in. Dat kan onder de post van de dag.

 

En omdat je in een groep zit met allerlei andere gezellige en lieve mensen, helpen we elkaar. Want we willen uiteindelijk allemaal tijd over houden voor de leuke dingen in ons leven.

website maaltijdplannen pagina afbeelding wat krijg je

Heb jij er net zoveel zin in als ik?

Ik zou het geweldig vinden als het account weer volledig gevuld gaat worden. We hebben plek voor zo’n 100 deelnemers per keer. Check daarom gauw deze pagina om jouw online plaats te bemachtigen.

De details op een rijtje

De cursus duurt in totaal 2 weken. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een nieuwe serie stories van ca. 10-15 minuten. De overige dagen werk je aan jouw plan. De stories kun je in je eigen tempo kijken: we slaan ze op in de hoogtepunten en ze blijven beschikbaar tot 31 januari 2022.

website maaltijdplannen pagina afbeelding reviews

Waar kan ik me inschrijven?

Check de website van I am a foodie. Heb je nog vragen die je me persoonlijk wilt stellen, aarzel dan niet. Mail me: claudia@eenvorkjemeeprikken.nl en je hebt binnen een dag antwoord. Terwijl ik met liefde jouw persoonlijke vragen beantwoord, kun jij alvast op Instagram waardevolle tips & informatie vinden.