Workshop maaltijdplannen

Een avond vol hapjes, gezellige tafelgenoten en inspiratie voor de komende wéken. En ondertussen een plan maken hoe jíj nu slimmer met je tijd kunt omgaan, lekkerder kunt eten en minder hoeft weg te gooien. Ben jij bij de volgende workshop maaltijdplannen van Een Vorkje Meeprikken?

 

De vorige edities waren een succes, dus er is meteen weer een nieuwe datum (i.v.m. corona momenteel geen nieuwe datum – check Instagramcursus Maaltijdplannen met Claudiagepland. Maar voordat je je inschrijft, heb je misschien nog wat vragen. Is het voor jou nu nog een beetje vaag wat dat maaltijdplannen precies is en wat het je kan opleveren? Lees dan vooral verder.

Is het nog een beetje vaag wat maaltijdplannen is? lees dan verder
Is het voor jou nog een beetje vaag wat dat maaltijdplannen precies is en wat het voor jou kan betekenen? Lees dan vooral even verder.

Wat gaan we doen?

Met een aantal simpele vragen komen we in een korte tijd tot de oplossing voor jou.

 • Waar kun je tijd besparen?
 • Hoe krijg je meer plezier in koken?
 • Hoe zorg je beter voor je lijf en tegelijkertijd voor onze planeet?
 • Hoe kun je iedere dag weer lekker eten zonder saaie herhalingen en/of gezeur aan tafel?
 • Hoe weet je wat gezond is en wat niet?

Welke vragen zijn dat dan?

Je krijgt antwoord op de volgende vragen. Per onderdeel heb ik wat voorbeelden genoteerd van eerdere deelnemers.

Waarom wil je maaltijdplannen?

 • “Ik wil graag een gezond gezin en veel tijd overhouden om met z’n allen gezellige dingen te doen. Dat is waar het om draait voor mij. En niet dat gestress om 17:30 uur.”
 • of: “Ik heb een drukke baan en ren van hot naar her. Ik zou graag wat meer rust in mijn week willen hebben en minder vaak eten bestellen…”

Welke factoren spelen mee?

 • “Ik eet zelf vegetarisch, mijn man niet. Daarnaast moet ik ook koken voor mijn zoontje van 9 maanden. Allemaal wat anders dus.”

 • of: “Ik lust alles, maar mijn huisgenoten zijn minder avontuurlijk. Door maaltijdplannen hoop ik dit met weinig moeite te kunnen combineren.”

Wat vind je belangrijk?

 • “Ik wil minimaal één keer per week vis eten & een keer vegetarisch. Als ik nu last-minute iets koop, verval ik in mijn oude patroon: vlees. Dat zie ik graag anders. Maar hoe?”

 • of: “Ik gooi nu te vaak eten weg aan het einde van de week. Dit kan echt niet, maar zoek nog creatieve oplossingen.”

Hoe wil je het gaan doen?

 • “Ik wil het graag samen doen, zodat we de taken kunnen verdelen. Eén keer per week plannen, één keer boodschappen bestellen en één keer wat dingen koken van tevoren.”

 • of: “Ik had eerst overal briefjes, maar denk dat online voor mij beter werkt. Mijn telefoon heb ik tenslotte altijd bij me.”

Wanneer wil je gaan maaltijdplannen?

 • “Ik wil er vooral niet te veel tijd aan kwijt zijn. Ik denk er daarom aan om het 1 (max. 2) keer per week te doen. Misschien op zaterdag als de rest weg is en ik koffie drink?”

 • of: “Nu mijn dochter nog iedere middag slaapt, heb ik hier mooi tijd voor. Als ze straks niet meer slaapt overdag, zit het vast al meer in mijn systeem.”

Waarmee ga je de plannen maken?

 • “Ik zag laatst in de bibliotheek allemaal vegetarische kookboeken. Paar geleend en zo kan ik mooi wat nieuwe dingen uitproberen. Verder is Google mijn vriend ;)”

 • of: “Ben ik ouderwets als ik zeg dat ik nog een papieren agenda heb? Ik schrijf er álles in, dus heb ik een mooi overzicht van alle dingen waar ik rekening mee moet houden.”

En ligt alles dan al helemaal vast?

Dat zou wel een beetje saai worden, vind je ook niet? Natuurlijk gebruiken we dit wel als houvast tijdens de workshop. Is er een onderwerp waar je meer vragen over hebt, dan gaan we daar dieper op in.

 

En omdat je aan tafel zit met allerlei andere gezellige en lieve mensen, helpen we elkaar. Want we willen uiteindelijk allemaal tijd over houden voor de leuke dingen in ons leven

Typische workshop avond met veel hapjes, deelnemers en inspiratie
Typische workshopavond: een tafel vol hapjes, gezellige medeplanners en inspiratie voor de komende wéken.

Heb jij er net zoveel zin in als ik?

Ik zou het geweldig vinden als de tafel weer volledig gevuld gaat worden. Ik blijf dan zelf wel gewoon staan, dat vind ik helemaal niet erg 😉 Plan jij 2,5 uur voor jezelf om er daarna bakken met tijd voor terug te krijgen?

De details op een rijtje

Dé workshop maaltijdplannen vindt plaats op *datum wordt i.v.m. corona nader bepaald – check voor nu de Instagram cursus Maaltijdplannen met Claudia* Dit is bij mij thuis in Den Haag en je doet mee voor een bedrag van €57,50.

Welke hapjes er geserveerd worden? Dat blijft natuurlijk nog even geheim…

Kun je niet op *datum wordt nader bepaald*? Check dan vooral welke andere plekken er nog vrij zijn!

Wil je liever niet alleen komen?

Dat begrijp ik. Maar dan weet ik ook 99% zeker dat jij een broer, zus, vriend, vriendin, neef, nicht, buurman of -vrouw hebt die net als jij géén zin meer heeft om:

 • Dagelijks om 17:30 uur de supermarkt in te gaan met honger en haast en er uit te komen met een slappe kant-en-klaarmaaltijd en een sh*tgevoel;
 • Wekelijks hetzelfde op tafel te zetten (inclusief opmerkingen van de tafelgenoten). Jahaaa, “alweer bloemkool”
 • Zich moe te voelen & geen puf te hebben om lekker te sporten of desnoods een andere hobby uit te voeren.

Een tip van een deelneemster van de vorige editie: “Als je met iemand bent die je kent, kun je de volgende keren dat je elkaar ziet het onderwerp aansnijden en elkaar blijven motiveren om tijd te nemen voor het maaltijdplannen. Zodat je daarna tijd hebt voor gezelligheid. Met elkaar theetjes drinken bijvoorbeeld ;)”

Dus: wie neem jij mee? Stuur meteen deze link door naar diegene!

Wat vonden de deelnemers ervan?

Zo gaaf als deelnemers na de workshop maaltijdplannen meteen aan de slag gaan met de opgedane kennis en tips. Meer rust, meer tijd over voor leuke dingen, meer variatie, kleurrijke maaltijden en gezondere keuzes. Meer voorbeelden vind je hieronder.

wat vonden anderen van de workshop maaltijdplannen?
Wil je weten wat anderen van de workshop vonden en wat het hen heeft opgeleverd aan tijd, inspiratie en nieuwe inzichten? Ze vertellen het je graag.

“Was heel leuk, Claudia weet heel veel wat super fijn is, vol energie en goede moed weer naar huis. En meteen begonnen met maaltijdplannen. En het werkt echt. Scheelt zoveel tijd! En de hapjes waren heerlijk”

“Op de avond zelf kun je lekkere gezonde hapjes proeven die je ook gemakkelijk zelf kunt maken. De volgende dag kun je gelijk aan de slag met de informatie die je mee gekregen hebt. Het heeft mij geïnspireerd en het heeft ertoe geleid dat ik nog meer geïnteresseerd ben geraakt in gezonde voeding.”

“Ik wil graag gezond eten – vanuit de wetenschap bewezen (Wat heb je nodig? Welke ongezonde voeding moet ik niet meer in huis halen?). Niet alleen voor mezelf, maar voor mijn hele gezin. Daarnaast wil ik minder tegen dat koken aanhikken en beter vooruit plannen, zodat ik tijd genoeg heb voor andere leuke dingen. Maar wél steeds met een gezonde maaltijd op tafel. Ik weet nu dat het kan.”

“Wat een mega leuke workshop! Ik zit echt vol inspiratie om eetgewoontes aan te passen, te gaan plannen en leuke en gezonde nieuwe dingen te maken; ook voor de kids. Oh ja en zeker niks weg te gooien! Aanrader!”

“Iedereen heeft z’n eigen vragen en iedereen z’n eigen antwoorden! De workshop past dus altijd bij je als je graag weer even fris naar je voedingspatroon wilt kijken. Zonder oordelen!”

“Ik probeer nu dus heel bewust te gaan zitten voor een ontbijtje i.p.v. rondrennen, tussen de ochtendklusjes een hapje nemen en steeds mijn boterham weer kwijt zijn. Kost eigenlijk maar maximaal 10 minuten. Lukt niet iedere dag, maar vandaag wel.”

“De basis is in huis en ik kan aan de slag. Ik heb het boek ‘Eet als een Expert’ besteld; ik vond dat ik de basiskennis over gezonde voeding nog wel kon bijspijkeren. De telefoon gaat zo weg, zodat ik in dit boek kan duiken als mijn zoon zometeen slaapt.”

Is het alleen in Den Haag?

Dat klopt, momenteel zijn de workshops in Den Haag. Dat weerhoudt deelnemers uit Zwolle en Utrecht overigens niet om te komen. Omdat het makkelijk te bereiken is met het ov, maakt het niet uit of je uit het noorden, zuiden of oosten van het land komt 🙂

 

Jij gaat naar huis met een voldaan gevoel, een persoonlijk plan onder je armen, een samenvatting van de gehele avond in je mailbox en een cadeautje in je tas. Zodat je écht meteen kunt starten.

Waar kan ik me inschrijven?

Wanneer je je naam & e-mailadres aan me doorstuurt via een bericht, kun je verzekerd zijn van een plekje aan de gezelligste tafel van Den Haag! Heb je nog vragen die je me persoonlijk wilt stellen, aarzel dan niet. Mail me: claudia@eenvorkjemeeprikken.nl en je hebt binnen een dag antwoord. Terwijl ik met liefde jouw persoonlijke vragen beantwoord, kun jij alvast op Instagram waardevolle tips & informatie vinden.

workshop tafel een vorkje meeprikken in Den Haag
Kom je binnenkort Een Vorkje Meeprikken? En ondertussen veel leren & anderen inspireren? Gezellig, zie ik je dan!