Over mij


Image

Hi! Ik ben Claudia Vork

Sinds mijn opleiding Voeding & Diëtetiek ben ik meer over koken gaan ontdekken. Ik kookte steeds vaker, want ik was nu eenmaal als eerste thuis (tja, student). Naarmate ik het steeds vaker deed, meer kookboeken las, meer op school leerde en meer smaken begon te leren kennen, vond ik het ook echt leuker worden. Dat is niet meer gestopt.

Ervaring

Ik heb zowel als diëtist en als fooddesigner gewerkt. Toen ik in Singapore woonde, heb ik dat zelfs kunnen combineren en een heel gaaf concept neergezet. Men ziet vaak alleen maar de restricties als er om gezondheidsredenen een dieet gevolgd moet worden. Geen zout meer, minder verzadigd vet, geen lactose, etc. Maar dat je dan alsnog heel erg lekker kunt eten, weten niet veel mensen. Aan mij de schone taak dit te bewijzen. En reken maar dat dat lukt!

Kookgek

Ik ben een enorme kookgek, al is dat niet altijd zo geweest. Vroeger lustte ik zelfs bijna niets. Bij mij hoefde je echt niet aan te komen met champignons, zalm, olijven of broccoli. Nu is dat wel even anders. Eén ding waar ik nog steeds niet gek op ben na ontelbare pogingen, is geitenkaas. Als je mij denkt te kunnen overtuigen, dan hoor ik het graag.

FODMAP-dieet

Door buikklachten een aantal jaar geleden kwam ik er via het FODMAP-dieet achter dat ik zelf niet goed tegen tarwe, ui en knoflook kan. Sindsdien eet ik deze producten dan ook niet meer. In het begin was dat zeker een uitdaging, maar het lukt mij nog steeds elke dag om 3 maaltijden op tafel te toveren waar ik blij van word.

Haagse Markt

Ik kom graag op de Haagse markt. Ik sla dan heerlijk veel groente, fruit, noten, zaden en kruiden in. Thuis zie ik dan wel wat ik er mee ga maken. Soms koop ik daarbij ook nog een stukje vis of vlees, bij voorkeur biologisch. Maar zeker 3 tot 4 dagen in de week houd ik het bij een vegetarisch gerecht. Ik houd er zó van om nieuwe gerechten te ontwikkelen en nieuwe smaken te combineren. Weggooien doe ik niet aan, want met restjes is echt altijd wel wát te maken.

Mijn missie

Ik haal trots en vreugde uit het begeleiden van anderen om zichzelf en hun naasten te verbeteren. Het maakt mij gelukkig om met een aanstekelijk enthousiasme de leiding te nemen en mensen te verenigen, te motiveren en inzichten te laten verkrijgen. Ik ben creatief, eerlijk en ik ben er voor jou! Waarom ik nu voor mijzelf ben begonnen, is heel duidelijk. Ik kan zoveel verschillende dingen en wil mij niet tot één taak beperken.

Vragen?

Laat me weten welke vragen jij hebt over eten en/of voeding! Ik kan je altijd verder op weg helpen!

background
Nieuwsbrief! Wekelijks tips en trucs in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Volg mij op Instagram

volg @eenvorkjemeeprikken