Recept: Salade met seizoensfruit

Met deze producten kun je zonder schuldgevoel aan de slag - Top salade met seizoensfruit
+

In het thema van seizoensgroenten en fruit, deel ik mijn recept voor een duurzame salade. Je kon eerder al lezen, dat het nog niet zo makkelijk is om goed te scoren. Qua smaak zit je sowieso goed hiermee, natuurlijk 😉 Maar zit je dat ook qua milieu score?

Dat leg ik je met alle liefde uit in mijn vorige blog! Ik ga daar dieper in op de punten waar op gelet wordt, bij het bepalen of fruit duurzaam is. Nu over tot de orde van de dag, het recept 😉

Een bord vol kleur, vezels en smaak

Deze salade scoort dus niet alleen goed voor het milieu, het knalt ook nog eens van je bord! Hoe bedoel je: indruk maken bij die eerstvolgende barbecue 😉 En dan te bedenken dat dit binnen een kwartiertje wel gepiept is! Wow, dat noem ik nog eens mooi-weer-proof! Perfect voor die dagen dat je geen zin hebt om te koken en het liefst met een rotgang richting strand fietst na een drukke werkdag.

Met deze frisse salade kom jij sneller aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vezels, groente en fruit. De goede milieuscore van de salade is de kers op de taart of eh… de lente-uitjes over de salade.

Met deze producten kun je zonder schuldgevoel aan de slag - Top salade met seizoensfruit
Met deze producten kun je zonder schuldgevoel aan de slag – Top salade met seizoensfruit

Daarnaast bevat de salade ook nog eens 11 gram vezels. Fris hier je geheugen nog even op om te weten waarom die vezels nou zo belangrijk zijn.

Recept voor de salade met seizoensfruit

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 stengels bleekselderij
  • een handje rozijnen
  • half bosje platte peterselie
  • 2 handjes ongezouten walnoten
  • 1 frisse appel (bijv. Elstar)
  • ½ bosje lente-ui
  • 2 handjes rode druiven
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 4-6 opscheplepels gekookte rode linzen 

Bereiding van deze frisse salade:

  • Bereidt de linzen zoals aangegeven op de verpakking 
  • Rooster de walnoten in een droge pan en laat afkoelen op een bord
  • Wel de rozijnen in lauwwarm water
  • Schil de bleekselderij en snijd vervolgens in halve maantjes* 
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes 
  • Was de appel en snijd in blokjes
  • Halveer de gewassen druiven
  • Hak de peterselie en walnoten fijn 
  • Meng dit alles door elkaar en roer de Griekse yoghurt erdoor
  • Breng op smaak met wat peper

Eet smakelijk!

* Check de ‘Koken met Claus’: “Hoe schil je een bleekselderij?” via de ‘highlight’ op Instagram genaamd ‘Praktisch’)

Een perfect gerecht als je geen zin hebt om te koken en wél nog van de zon wilt genieten buiten
Een perfect gerecht als je geen zin hebt om te koken en wél nog van de zon wilt genieten buiten

Meer weten over seizoensfruit?

Wil je nu meer weer over seizoensfruit? En denk je: “Hoe kan ik etiketten nu het beste lezen? Op welke manier kan ik dit snel & simpel toepassen tijdens het boodschappen doen? Hoe kan ik alles vinden op die verpakkingen?” Plan eens een gratis sessie met me in! Vertel ik je in een half uurtje alle ins en outs! Ga jij weer gewapend met kennis die supermarkt in! 😉

En volg jij mij al op Instagram , Twitter en Facebook ? Ook daar geef ik je wekelijks tips & insides over dit onderwerp. Kun je rustig meelezen 

Op de hoogte blijven

Wil je wekelijks alle nieuwtjes lezen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en heb als eerste een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken! Krijg je meteen 3 GRATIS tips van mij cadeau om vandaag nog met een gezondere & duurzame leefstijl te starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *