Recept: Wortel noodles met notendressing

Check snel hoe je dit lekkere recept kunt maken!
+
Een kijkje achter de schermen van de opnames van Home Made Chefs
Een kijkje achter de schermen van de opnames van Home Made Chefs

Dit recept maakte ik voor de voor de opnames van Home Made Chefs. Ik werd uitgenodigd voor de screentest voor het nieuwe platform – ‘Het lekkerste kanaal met filmpjes & foto’s met makkelijke en snelle recepten’.

Ik vind het zó leuk om te laten zien wat je allemaal kunt met peulvruchten, noten en andere plantaardige eiwitbronnen! En dat het dan ook nog heel smakelijk kan worden, laat ik iedereen met alle liefde zien!

En vandaag deel ik daarom dan ook dit recept voor wortel noodles met notendressing. Dit is niet alleen vegetarisch, glutenvrij en eiwitrijk… het knalt ook nog eens van de kleur! Yum!

En dan te bedenken dat het super snel klaar is en hartstikke simpel om te ‘koken’. Ik zou zeggen: eet smakelijk alvast! 😉

Ingrediënten van dit gerecht. Veel kleur maakt alles wat vrolijker.
Ingrediënten van dit gerecht. Veel kleur maakt alles wat vrolijker.

Recept voor eiwitrijke noodles

Ingrediënten voor het kleurrijke gerecht (2 personen):

  • snijbonen 200 g
  • groene erwten 200 g
  • grote winterwortel 1 st
  • radijsjes 100 g
  • bosui 1 – 2 st
  • chilivlokken naar smaak
  • koriander als je er van houdt

En voor de noten dressing:

  • limoen (voor rasp en sap) 1/2 st
  • magere yoghurt / Alpro soja yoghurt naturel 4 el *
  • tahin 1 el
  • honing 1 el *
  • cashewnoten 50 g

*Het ligt er aan of je het gerecht vegetarisch of vegan wilt maken. Voor vegan gebruik je de soja yoghurt en in plaats van honing, agave- of ahornsiroop.

Wortel noodles met notendressing, dit wil je toch meteen aanvallen? ;)
Wortel noodles met notendressing, dit wil je toch meteen aanvallen? 😉

Bereiding van deze wortel noodles:

  • Zet de wortel rechtop op de snijplank (veilig voor de vingers 😉 )
  • Schil de wortels en gebruik daarna je dunschiller om slierten te maken van de wortels. Tadaaa: wortel noodles!
  • Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes
  • Kook de snijbonen en erwten 5 minuten
  • Laat daarna uitlekken en een beetje afkoelen in een vergiet
  • Was de bosui en snijd in dunne ringetjes
  • Rooster de cashewnoten in een droge pan
  • Stamp 2/3 van de cashewnoten fijn in een vijzel
  • Meng daarna met de rest van de ingrediënten voor de dressing
  • Meng alle groenten door elkaar en doe in een grote schaal
  • Schenk de dressing over de noodles
  • Strooi de chili vlokken, achtergehouden cashewnoten (en evt. koriander) erover

Wie laat jij Een Vorkje Meeprikken? Geniet er van!

Op de hoogte blijven

Wil je wekelijks alle nieuwtjes lezen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en heb als eerste een kijkje in de keuken van Een Vorkje Meeprikken! Krijg je meteen 3 GRATIS tips van mij cadeau om vandaag nog met een gezondere leefstijl te starten!

En volg jij mij al op Instagram , Twitter en Facebook ?

Laat iedereen aan tafel kiezen of ze koriander toevoegen. Ik zeg: TIP (maar ik ben dan ook #teamkoriander )
Laat iedereen aan tafel kiezen of ze koriander toevoegen. Ik zeg: TIP (maar ik ben dan ook #teamkoriander )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *