Veggie creamy pasta met avocado

Vegetarische pasta met een romige saus. Super gezond door eiwitrijke pasta en toevoeging van avocado.
+

Recept voor romige pasta, glutenvrij en vegetarisch

Geschreven door: 

Yaïra, stagiaire bij Een Vorkje Meeprikken

Zoals ik al eerder schreef, is het goed om te kiezen voor voeding met onverzadigde vetten. Een goed voorbeeld daarvan is de avocado. En omdat we allemaal wel eens met vette honger uit het werk komen na een lange dag, heb ik een snel en makkelijk recept geschreven. Door onderstaande ingrediënten op je boodschappenlijst te zetten, kom je minder in de verleiding voor alle ongezonde snacks die er te vinden zijn.

Ik weet zeker dat ik jou wel kan verleiden voor dit snelle en simpele recept. Een heerlijke, romige pasta met rode saus. Wat snijden, mixen en roeren en klaar is het! Een bord vol kleur op tafel!

Alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze mega lekkere pasta!
Alle ingrediënten die je nodig hebt voor deze mega lekkere pasta!

Ingrediënten voor de pasta

Nodig voor 2 personen:

  • 4 gegrilde paprika’s (uit pot) 
  • 1 avocado
  • een grote wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten
  • 100 g sojabonenspaghetti *
  • 2 uien 
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 200 g cherrytomaten 

Topping:

  • Parmezaanse kaas
  • 40 g pijnboompitten
  • Basilicum
Een speciale soort pasta gemaakt van sojabonen, eiwitrijk en glutenvrij
Een speciale soort pasta gemaakt van sojabonen, eiwitrijk en glutenvrij

* van het merk Risenta zijn er in de Albert Heijn pasta’s verkrijgbaar van sojabonen. Per portie van 50 gram bevat deze maar liefst 22 gram eiwitten. Daarnaast is het rijk aan vezels en bevat het minder koolhydraten dan klassieke pasta’s. Langer een verzadigd gevoel en minder snel een (middag)dip!

De snelle bereiding pasta

Voorbereiding:

  • Snijd de gegrilde paprika, avocado en rode peper in iets kleinere stukken;
  • Mix de gegrilde paprika, avocado, tomatenpuree en rode peper tot een gladde saus met een staafmixer;
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen op een bord;
  • Zet de saus apart;

Daarna:

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, snijd de wortel in dunne plakken en de bleekselderij in kleine stukjes;
  • Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg daarna de wortel en bleekselderij toe, bak het op hoog vuur en schep de groente voortdurend om voor ongeveer 5 minuten;
  • Snijd ondertussen de tomaten door de helft en voeg deze toe aan de pan. Voeg de apart gezette saus toe en meng het tot een geheel. Laat dit mengsel ongeveer 7 minuten sudderen;
  • Kook de sojabonenspaghetti (eiwitten!) volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  • Schep de pasta op het bord en schep daarover de saus;
  • Garneer de pasta met geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas en eventueel basilicumblaadjes als je die in huis hebt

Eet smakelijk!

Vegetarische pasta met een romige saus. Super gezond door eiwitrijke pasta en toevoeging van avocado.
Vegetarische pasta met een romige saus. Super gezond door eiwitrijke pasta en toevoeging van avocado. Eet smakelijk!

Wat zit er precies in?

Voedingsstoffen per portie: 660 kcal | 32 gram eiwitten | 17,5 gram vezels | Natrium 100 mg (laag in natrium!) | 17 gram onverzadigd vet & 8 gram verzadigd vet 

(In een gezond dieet bevat de voeding van de gemiddelde vrouw circa 80 gram en mannen circa 100 gram vet. Bij voorkeur komt niet meer dan 10% van je energiebehoefte uit verzadigd vet, dat is per dag maximaal 22 gram voor vrouwen en 28 gram voor mannen)

Wat weet ik nog niet over avocado’s?

  • Het bijzondere van avocado’s is dat ze rijk zijn aan vetzuren: de gezonde omega 3 vetzuren;
  • De avocado is de meest eiwit- en vezelrijke fruitsoort;
  • Ze hebben het voordeel dat ze je een verzadigd gevoel geven waardoor je niet zo snel neigt naar een zak snoep of chips;
  • Een ezelsbruggetje om te onthouden welk vet gezond is: Verzadigd vet is Verkeerd en Onverzadigd vet is Oké;
  • Bij voorkeur wordt de Eetrijpe avocado bewaard bij een temperatuur van 6°C. In de winkel wordt de avocado bewaard buiten de koeling, in een ruimte van 16°C tot 20°C. Thuis dient de Eetrijpe avocado in de koelkast bewaard te worden;
  • Een handige tip als je avocado’s nog niet rijp zijn, doe de avocado in dichte zak samen met een rijpe banaan. In een paar dagen is je avocado rijp!

Meer weten?

Lees meer over de avocado en de gezonde vetten in onderstaand blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *